Heeft u een nieuw merk en wenst u hiervoor bescherming in de Benelux? Dan is nu het juiste moment! Vanaf januari 2019 zullen de taksen voor de bescherming en registratie van een Benelux merk aangepast worden.

Een merk dient steeds gedeponeerd te worden voor bepaalde producten en/of diensten. Tot nu toe was de prijs voor een depot of registratie hetzelfde voor één klasse als voor drie klassen.

 

Door de aanpassingen vanaf januari 2019 zal de basisprijs één klasse van producten en/of diensten betreffen voor de bescherming van uw merk (voor een periode van 10 jaar). Indien u bescherming wenst voor een tweede of derde klasse, betaalt u een bepaald bedrag bij. Voor een bescherming in twee klassen blijft het te betalen bedrag klein.

 

De kosten voor een registratie van een Benelux merk (vanaf januari 2019):

  • voor 1 klasse: EUR  600,-
  • supplement 2de klasse: EUR  60,-
  • supplement 3de klasse (per klasse): EUR  125,-

(Deze prijzen zijn exclusief BTW (21%).)

 

Op al uw bijkomende vragen hieromtrent heeft Bureau M.F.J. Bockstael een antwoord voor u! Met meer dan 75 jaar expertise op het vlak van Intellectuele Eigendom, staat ons gemotiveerd team klaar om u te begeleiden bij de bescherming en registratie van uw merken, modellen en octrooien in de Benelux, de Europese Unie of daarbuiten.

 

Wij hopen u binnenkort te kunnen adviseren bij uw merkregistratie! Contacteer ons voor een afspraak. 

Gerelateerde artikelen: 12 tips voor een sterk merk - Nieuw bij Benelux merken - Wat zijn de kosten van een merkregistratie?