Een sterk merk zorgt ervoor dat uw producten of diensten makkelijk onderscheiden worden van die van uw concurrenten. Een merkregistratie is daarom nuttig bij het bepalen van uw commerciële strategie. Onze merkgemachtigden begeleiden u graag in dit proces.

 

Wat is een merk?

Een merk is een teken dat dient om de producten en/of diensten van een onderneming te onderscheiden van die van de concurrenten. Het kan bestaan uit een woord, een figuratief element of een combinatie van beide. Ook kleuren, vormen, klanken (vb. reclame tunes), e.d. kunnen als merk fungeren. De keuze van een merk is een belangrijke stap in de commerciële strategie van een onderneming. Merken bepalen immers in grote mate het succes van haar producten en/of diensten en de bekendheid van de handelsnaam.

 

Merkenstrategie

Een merkregistratie geeft een exclusief recht en laat toe om de investeringen en inspanningen inzake naam- en logo-ontwikkeling, marketing en house styling veilig te stellen tegenover inbreuken door derden. Een degelijk merkenbeleid is daarom onontbeerlijk en als merkenbureau werken wij dit graag voor u uit, rekening houdende met uw huidige prioriteiten en marketingstrategie, alsook met uw toekomstvisie.

 

Waarom merkengemachtigde?

Onze ervaren merkengemachtigden begeleiden u stap per stap zowel in binnen- als buitenland. Zij kunnen u waardevol advies geven bij opzoekingen, bescherming, registratie en verdediging van uw merken.

 

Meer informatie hierover kan u terugvinden in onze brochure Merken of neem contact op met ons.

 

Wat zijn de kosten van een merkregistratie?
Wat zijn de vereisten van een merkregistratie en bescherming?
Wat is het nut van een merkbescherming bij een merkenbureau?
Hoe kan Bureau M.F.J. Bockstael u helpen bij een inbreuk?
Hoe lang is een merkinschrijving geldig?

 

Lees verder over andere intellectuele eigendom in Modellen.