Veel van onze klanten vertrouwen ons het aanvragen en het onderhouden van patenten, merken, modellen en andere rechten toe. U kan echter opteren, bij schaalvergroting bijvoorbeeld, (een gedeelte van) dit proces uit te besteden aan ons.

 

Bij het aanvragen en onderhouden van patenten komen er vele administratieve handelingen kijken. U moet op tijd de correcte stukken inleveren, aanvullende vragen beantwoorden en de nodige taksen betalen. Als u één van deze deadlines overschrijdt, lopen uw rechten een groot risico. In het ergste geval betekent het dat uw octrooi-, merk- of modelrecht komt te vervallen. Het is dus van belang dat u de administratie en data minutieus opvolgt.

Veel innoverende ondernemers zien deze administratieve werkzaamheden als hinderlijk. Begrijpelijk, want u zet uw R&D- medewerkers liever in voor het creëren van innovatieve producten en diensten eerder dan voor administratief werk. Daarom kunnen wij het beheer van uw bestaande patent-portefeuille overnemen en eventueel uitbreiden. Zo kan u op uw beide oren slapen als het gaat over uw portfoliomanagement en kunt u zich concentreren op de expertise binnen uw onderneming.

 

Voordelen van portfoliomanagement

  • Nooit meer deadlines of termijnen overschrijden of een procedure fout;
  • Betrouwbare backoffice die u informeert als er noemenswaardige mededelingen zijn;
  • Geen ongepast verlies van rechten;
  • Meer tijd om u te concentreren op uw expertise.

 

Wat kan Bureau Bockstael betekenen voor u?

Onze getrainde experten staan voor u klaar om de administratieve handelingen rond uw octrooi-, merk- en modelrechten over te nemen. Voor hen is het begeleiden van octrooi-, merk- en modelregistraties door het aanvraagproces en het beheren van Intellectuele Eigendomsrechten dagelijkse praktijk. Daarnaast staan de gemachtigden van ons bureau voor u klaar om u te begeleiden waar nodig.

 

Kostprijs patentportfoliomanagement

De mate van ondersteuning en de omvang van uw octrooi-, merk- en modelrechtenportefeuille zijn de twee belangrijkste factoren bij het bepalen van de kosten. Wij gaan graag in dialoog met u om te bepalen wat voor u efficiënt is. Op basis van dit vrijblijvende gesprek stellen wij een offerte op.

 

Indien u meer informatie wenst, bel 03/225.00.60 of contacteer ons, een eerste advies is steeds vrijblijvend.

Lees verder over intellectuele eigendom in Octrooibewaking.