Populaire FAQs

 

De registratie van een merk is een wettelijke voorwaarde om het alleenrecht te kunnen claimen op een benaming (of beeldmerk) én om zich te kunnen verzetten tegen inbreuk (namaak of nabootsing). De merkinschrijving gebeurt via een merkenbureau. Het merkenbureau beschermt zo uw merk.

 

De merkregistratie (of merkinschrijving) heeft dus 2 belangrijke troeven.

Enerzijds verkrijgt u als merkhouder een exclusief recht op het gebruik van de benaming of het beeldmerk voor de producten en/of diensten waarvoor het geregistreerd werd.

Anderzijds geeft de merkregistratie u een gegronde/goede basis om op te treden tegen elk inbreukmakend gebruik door derden in het economisch verkeer.

 

Als bijkomend voordeel van een merk registreren kan de investering in een merkregistratie een meerwaarde betekenen voor een onderneming (zogenaamde ‘immateriële vaste activa’).

 

Indien u een merk wilt beschermen, registreren of aanvragen via een merkenbureau of u wil informatie, neem dan gerust contact op met Bureau M.F.J. Bockstael.

 

Gerelateerde artikelen: Wat is een merk? - Wat zijn de rechten van een merkhouder? - Wat zijn de vereisten voor een merkregistratie en bescherming? - Merken

Terug naar overzicht