Populaire FAQs

merknamen productnamen bedrijfsnamen

 

Bent u van plan om dit jaar een eigen onderneming op te richten en uw creativiteit en innovativiteit vaste vorm te geven? Lees dan aandachtig de volgende tips in verband met bedrijfsnamen en productnamen:

 

Bedrijfsnamen

Kies een juiste naam voor uw bedrijf. Indien u een vennootschap opricht, kan u naast uw vennootschapsnaam tevens een naam kiezen waarmee u uw bedrijf kan identificeren en waarmee u bekendheid kan opbouwen bij het publiek, de zogenaamde handelsnaam. Uiteraard kunnen beide namen dezelfde zijn, maar dit is niet noodzakelijk.

Het is belangrijk om op voorhand na te gaan of de naam die u aan uw bedrijf wilt geven niet reeds als vennootschapsnaam is ingeschreven in het vennootschappenregister, enerzijds, en het merkenregister, anderzijds. Contacteer ons bij enige twijfel.

 

Productnamen

Om uw producten en/of diensten te commercialiseren hanteert u best één of meerdere merknamen.

Zorg ervoor dat u een merknaam kiest die niet enkel gevormd wordt door alledaagse woorden of termen die vaak gebruikt worden in uw sector.

Dergelijke merknamen zijn immers moeilijk registreerbaar en hebben slechts een beperkte beschermingsomvang. Zij laten trouwens evenmin toe dat het publiek uw producten/diensten duidelijk kan herkennen en onderscheiden van die van uw concurrenten.

Laat eerst onderzoeken of de door u gekozen merknaam nog niet geregistreerd is alvorens kosten te maken voor een logo, ontwerp, house styling, verpakkingsmaterialen, enz. Contacteer ons bij enige twijfel.

 

Van zodra u de juiste beschikbare naam hebt gevonden, laat hem zeker registreren als merk bij een deskundig merkenbureau. Dit is immers de enige manier om t.o.v. namaak en inbreukplegers exclusieve rechten op te eisen en uw investeringen veilig te stellen.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie in verband met deze materie.

Terug naar overzicht