Populaire FAQs

Bent u van plan om dit jaar een eigen zaak op te richten en uw creativiteit vaste vorm te geven? Lees dan zeker de volgende tips!

1. Bedrijfsnamen

Kies een goede naam voor uw bedrijf.
Indien u een vennootschap opricht, kan u naast uw vennootschapsnaam tevens een naam kiezen waarmee u uw bedrijf kan identificeren en waarmee u bekendheid kan opbouwen bij het publiek (= handelsnaam-).
Uiteraard kunnen beide namen dezelfde zijn, maar dit is niet noodzakelijk.

Het is belangrijk om vooraf na te gaan of de naam die u aan uw bedrijf wil geven niet reeds als vennootschapsnaam is ingeschreven in het vennootschappenregister, enerzijds, en het merkenregister, anderzijds.

2. Productnamen

Om uw producten en/of diensten te commercialiseren heeft u één of meerdere merknamen nodig.

Zorg ervoor dat u een merknaam kiest die niet enkel gevormd wordt door alledaagse woorden of termen die vaak gebruikt worden in uw sector.

Dergelijke merknamen zijn immers moeilijk registreerbaar en hebben slechts een beperkte beschermingsomvang. Zij laten trouwens evenmin toe dat het publiek uw producten/diensten duidelijk kan herkennen en onderscheiden van die van uw concurrenten.

Laat eerst onderzoeken of de door u gekozen merknaam nog vrij is alvorens kosten te maken voor logo-ontwerp, house styling, verpakkingsmaterialen, enz.

Zodra u een goede beschikbare naam heeft gevonden, laat hem dan zeker registreren als merk bij een merkenbureau, contacteer ons voor meer informatie.
Dit is immers de enige manier om t.o.v. inbreukplegers exclusieve rechten op te eisen en uw investeringen veilig te stellen.

Gerelateerde artikelen: Tips voor KMO en een onderneming