seminarie fiscale innovatie aftrek

Zoals u weet werd begin 2017 de aftrek octrooi inkomsten vervangen door de aftrek innovatie inkomsten. Een nieuwe naam, een verhoogde aftrek van 85% en ook andere eisen. Bureau M.F.J. BOCKSTAEL organiseert twee middagseminaries op 8 juni 2017 te Brussel en 15 juni 2017 te Antwerpen, samen met Tiberghien en T/A economics omtrent deze topic.

De aftrek octrooi-inkomsten werd begin 2017 vervangen door de innovatieaftrek. De nieuwe aftrek werd verhoogd naar 85% doch de berekening is aanzienlijk complexer geworden. Bovendien werden ook documentatieverplichtingen ingevoerd. Vennootschappen zullen bij het indienen van hun aangifte moeten kiezen tussen het oude en het nieuwe systeem en zo een fiscale stimulans krijgen.

8 juni 2017
Tibergien Brussel

Tour & Taxis
12u – 14u

 

15 juni 2017
Tibergien Antwerpen

Minerva Building
12u – 14u

(REEDS VOLZET)

 

PROGRAMMA

    Ontvangst met hapje

 

::  Aanvraag van een octrooi (patent) praktisch bekeken
Hoe kan u uw technische innovaties optimaal beschermen en wanneer is het nemen van een octrooi daarbij aangewezen.

Dhr Lieven Van hunsel – Belgisch & Europees octrooigemachtigde Bureau M.F.J. Bockstael / Archimedes Patents

 

::  De nieuwe aftrek innovatie-inkomsten - Tax incentive

Uitbreiding naar inkomsten uit kwekersrechten, data- en marktexclusiviteiten en software - Toepassingsvoorwaarden - Hoeveel aftrek kunt u genieten? Aan de hand van voorbeelden wordt tevens uitgelegd of u best kiest voor het oude dan wel voor het nieuwe systeem.

Mr. Nico DEMEYERE  - counsel Tiberghien

 

::  Berekening van de innovatie-inkomsten
De innovatie inkomsten worden berekend op basis van ontvangen licentie inkomsten, maar ook vergoedingen inbegrepen in de prijs van goederen of diensten komen in aanmerking.

Dhr. Kenny VAN TULDER – senior manager T/A economics

 

    Drink
Aansluitend op de uiteenzetting kan u napraten met onze sprekers. Zij beantwoorden graag al uw vragen rond het besproken onderwerp. 

 

INSCHRIJVING

Indien u interesse heeft, kan u zich inschrijven, eventueel samen met een collega of raadgever, voor één van de infosessies via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kan zich enkel nog inschrijven voor het seminarie te Brussel op 8 juni . De plaatsen zijn beperkt.