Ons octrooi- en merkenbureau werd opgericht in 1937 door de heer Marius Florimond Jean Bockstael, ingenieur aan de Luikse universiteit.

 

Evolutie

 

Ons kantoor voor intellectuele eigendom was toen al gevestigd in het centrum van Antwerpen. Later werd er een tweede kantoor opgericht in Brussel om informatie rond octrooien en aanvragen te kunnen opvolgen. Bureau M.F.J. Bockstael was in deze periode toegespitst op octrooien van België en van Congo, Ruanda en Burundi.

 

In 1971 werd het systeem van de Belgische merken afgeschaft en vervangen door de Beneluxmerken. De heer Grand'Ry begon vanaf dan meer en meer vorm te geven aan de merkenafdeling.

Met de komst van de Benelux- Modellenwet in 1975, werden ook de modellen een belangrijk item in het dienstenpakket.

In 1978 werd beslist om de vennootschap om te vormen tot een NV en werd het kantoor in Brussel gesloten. Op dat moment gaf de nabijheid van de Dienst Intellectuele Eigendom geen toegevoegde waarde meer voor het pakket van diensten dat dan geëvolueerd was tot octrooien, patenten, merken en modellen.

De heer Daniël Bockstael nam in 1978 de leiding over van zijn vader. Toen hij in 1984 onverwacht overleed, volgde Eddy Donné hem op. Onder zijn leiding werd de dienstverlening verder uitgebouwd.

Tot 2006 was de heer Eddy Donné gedelegeerd bestuurder over het patentbureau. Hij gaf daarna het management door aan Dirk Caluwaerts die het octrooi- en merkenbureau samen met zijn team tot op heden succesvol runt (Ons team dat intellectuele eigendom beschermt).

Heden staan wij met onze jarenlange ervaring tot uw beschikking om u deskundig advies te geven in Vlaanderen en Limburg en octrooien aan te vragen aan een correcte prijs in o.a. in Antwerpen, Gent, Kortrijk en Hasselt.

 

Onze missie

 

Met meer dan 80 jaar ervaring in de IP- sector zijn wij een solide en betrouwbare partner voor de bescherming en het beheer van uw octrooien, patenten, modellen, merken en auteursrecht.

Ons team van deskundige medewerkers staat garant voor:

  • Een professionele en snelle behandeling van uw vragen;
  • Een kwaliteitsvolle service;
  • Correcte prijzen;
  • Een persoonlijke opvolging van uw IP- portefeuille;
  • Juridisch onderbouwde maar ook praktijkgerichte adviezen.


Onze missie bestaat erin om zowel met KMO's als met grote ondernemingen een langdurige vertrouwensband tot stand te brengen en op een doeltreffende en correcte wijze hun IP- portefeuille op te bouwen en te verdedigen en zo hun innovaties beschermen. Wij kunnen door middel van onze gemachtigden en de know-how verschillende octrooien, patenten, merken en modellen aanvragen en vervolgens nationaal en internationaal begeleiden. Vraag vrijblijvend meer informatie en bel 03/225.00.60 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ons logo

 

Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan werd door de Antwerpse beeldhouwer Willy Kreitz een standbeeld ontwikkeld dat een octrooi moest uitbeelden.
Als beeldende elementen werd gekozen voor een wereldbol en een vlam, als symbool van de idee die ten grondslag ligt aan een uitvinding en bescherming van de innovatie.

logo_patent

Het kunstwerk werd vanaf 1996 als logo gebruikt, in 2008 vervangen door een gestileerde versie in kleur en in 2018 bijgewerkt tot het logo vandaag.

 

Bedrijfsfilm