Populaire FAQs

 

Het registreren van een merk is eerder een investering voor de toekomst en vertegenwoordigt een meetbare waarde in de onderneming. Men moet voor de merkaanvraag of -inschrijving, nagaan bij de ontwikkeling van het merk of logo, of het kan gebruikt en geregistreerd worden. De kosten van een registratie van een merk of logo hangen af van verscheidene factoren zoals de geografische spreiding van uw merk of het gebruik ervoor.

De registratie van een merk of logo dekt gewoonlijk een termijn van 10 jaar, zonder taks. De merkregistratie is eeuwig vernieuwbaar voor eenzelfde periode. De taksen zijn echter door de overheid vastgelegd. Bij een indiening alsook hernieuwing van een merk of logo via Bureau M.F.J. Bockstael worden er erelonen aangerekend.

 

Als men het vergelijkt met de andere inspanningen van uw onderneming, zijn de merkregistratie en -onderzoek een kleine investering. Bovendien zorgt de merkregistratie voor de bescherming van uw onderneming en uw intellectuele eigendom.

 

Voor meer informatie, contacteer ons.

Gerelateerde artikelen: Wat is een merk? , Wat zijn de plichten van een merkhouder? , Wat zijn de vereisten van een merk registratie en bescherming?

Terug naar overzicht