patent aanvraag

OCTROOI / Technologie

vormgeving beschermen

MODEL / Vormgeving

“Er is maar één ding sterker dan alle legers van de wereld, en dat is een idee waarvoor de tijd rijp is.”

– Victor Hugo, schrijver

Onze wereld zit vol wonderlijke creaties, ontstaan in de hoofden van duizenden, maar slechts door enkelen tot leven gewekt. Ontwikkeling en innovatie is een deel van ons bestaan. Technologische vooruitgang heeft enorme sprongen gemaakt in de laatste decennia.

 

Met meer dan 80 jaren ervaring in de bescherming van intellectuele eigendomsrechten, hebben ook wij deze evolutie mede mogelijk gemaakt. Wij staan in voor de verdediging van technologische innovatie van vandaag en uitvindingen die efficiëntie verhogen. Onze medewerkers ervaren ook een groeiend belang aan een eigen identiteit in de gedaante van merken en de bescherming ervan.

 

Ons kantoor helpt jou in het kiezen van de beste beschermingsstrategie en het vermijden van mogelijke risico’s. We staan achter je ideeën en denken mee.  Je kan rekenen op professionele begeleiding gedurende het registratieproces van A tot Z.

Onze diensten

01

Octrooien

Onze octrooigemachtigden begeleiden jou vanaf de aanvraag tot de uiteindelijke verlening van het octrooi. Tijdens deze procedure zijn wij de schakel tussen de innoverende ondernemer en de officiële instanties.

02

Merken

Met een sterk merk kan jij je onderscheiden van de concurrentie. We staan je graag bij in de uitbouw van een commerciële strategie en degelijk merkenbeleid. Onze ervaren merkengemachtigden begeleiden jou in de bescherming, registratie en verdediging van jouw merken in zowel binnen- als buitenland.

03

Modellen

Via modelregistratie kan je het uiterlijk of de vormgeving van jouw ontwerp, product of concept beschermen. Onze modelgemachtigden vormen de schakel tussen de ontwerper en de officiële instanties. Ook in geval van eventuele inbreuken kan je bij ons terecht om hier tegen op te treden.

Het financiële aspect

Naast het doorlopen van de aanvraagprocedure van jouw recht, is het ook interessant om te weten hoe het totale kostenplaatje er zal uitzien.

 

Ondernemingen die investeren in intellectuele eigendom kunnen in aanmerking komen voor een aantal steunmaatregelen voorzien door de overheid. Het gebruik hiervan kan mogelijk de kosten drukken, waardoor je meer vrijheid creëert in je keuzes tijdens een aanvraag.

 

De tarieven die we hier weergeven zijn slechts een indicatie. Wil je een specifiekere kostenraming? Dan neem je best even contact met ons op.

Innovaties in de kijker

Inventieve creaties verdienen een publiek. Wij willen de mogelijkheid bieden de wereld te laten kennismaken met de innovaties van onze klanten. We lanceren daarom een nieuwe rubriek; Innovaties in de kijker.

 

Via dit platform zetten we graag de creaties en innovaties van onze klanten in de schijnwerpers in woord en beeld.

 
Wat onze Klanten zeggen:

Start Living

"Bureau M.F.J. Bockstael is er niet alleen voor de 'grote' ondernemingen. Wij hebben ervaren dat wij voor de Beneluxbescherming van ons kleine merk, een uitstekende begeleiding kregen en krijgen."

Elisabeth De Kaey & Daniel Defrenne

Managing partners

Reynaers Aluminium NV

"Wij waarderen de snelle, persoonlijke en professionele behandeling van onze dossiers. Indien nodig en dringend, wordt ook de juiste prioriteit aan een dossier of indiening gegeven. Door jarenlange samenwerking, begrijpen zij snel waarover de dossiers gaan."

Danny Geysels

Research manager

D'Hollandia NV

“Bureau M.F.J. Bockstael is voor ons op lange termijn de juiste partner. Wij krijgen steeds snel en professioneel advies en het indienen van octrooiaanvragen wordt vlot afgehandeld. Zij herinneren ons systematisch aan periodieke verplichtingen of strategische beslissingen. Dat neemt alvast extra last inzake opvolging van onze schouders.”

Pol Derie

Commercial Director

Casa International NV

"De contactpersonen zijn zeer vakkundig, hebben een praktische aanpak en zijn bovendien aangenaam in de omgang. Wij voelen ons door Bockstael daadwerkelijk beschermd!"

Arie Vonk

Marketing Manager

Waardering als vooraanstaand octrooi- en merkenbureau door:

Laat onze deskundigen jou begeleiden en adviseren.

Back to top