Populaire FAQs

De Stand van de Techniek of de Stand der techniek omvat de volgende onderdelen voor Europese instanties of de octrooi- of patentwereld:

  • alles wat beschikbaar werd gesteld;
  • aan het publiek;
  • door woord of geschrift;
  • of op eender welke andere wijze;
  • voor de indieningsdatum.

Het publiek waar ook ter wereld kan kennis nemen van een uitvinding maar het is niet noodzakelijk dat ze dat ook deed. Bovendien volstaat één persoon die niet gebonden is aan geheimhouding. Niet enkel literatuur, octrooien of patenten behoort tot de stand der techniek maar ook lezingen, voordrachten, You tube, radio, verkoopskanalen, analyses, waarnemen, demonstraties,… 

Voor de indieningsdatum van de octrooiaanvraag mag de uitvinder de uitvinding niet aan het publiek ter beschikking stellen anders bestaat de kans dat het tot de stand der techniek behoort.

Indien u meer informatie wenst, contacteer ons of bel 03/225.00.60.

 

Gerelateerde artikelen: Ik heb met derden over mijn uitvinding gesproken. Bestaat er zoiets als geheimhouding en kan ik nog een octrooi bekomen?Moet ik mijn patent aanvraag indienen voor ik met een potentiële producent of investeerder praat?Kan ik met iemand praten over mijn uitvinding voor het aanvragen van een patent? ; Wanneer mag ik mijn uitvinding kenbaar maken bij een patent?

Terug naar overzicht