Populaire FAQs

Opgelet voor valse facturen

Wij willen u waarschuwen voor een lastig fenomeen van frauduleuze documenten waar wij geregeld mee geconfronteerd worden. Het kan voorkomen dat u een factuur of een uitnodiging ontvangt van een bepaalde firma voor het leveren van een bepaalde dienst inzake Intellectuele Eigendom zoals het hernieuwen van een eigendomstitel van een octrooi, merk, model, of het opnemen van een eigendomstitel in bijvoorbeeld een onbekende tot zelfs onbestaand octrooiregister.

Vb. frauduleus document

Het gaat meestal over firma’s zonder officiële autoriteit op gebied van intellectueel eigendomsrecht, die op een misleidende manier trachten geld te slaan uit diensten waar u in principe niets aan heeft.

Firma's en particulieren oplichten

De oplichters zijn meesters in het zo officieel mogelijk laten uitzien van de factuur, document of uitnodiging. Op volgende link vindt u enkele voorbeelden van dergelijke praktijken.

Wij raden u aan om alleszins niet te betalen of geen (elektronische) handtekening te plaatsen of om ons te Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in geval van twijfel.

 

Lees verder in: Hoe maak ik van Intellectuele Eigendom geld? , Tips voor starters , Tips voor KMO's.