Andermans intellectuele eigendom gebruiken voor politieke doeleinden: mag dat?

misbruik patent

Tv-zender HBO is niet akkoord met de afbeelding die Donald Trump heeft gebruikt in één van zijn tweets. De afbeelding is duidelijk gebaseerd op en doet denken aan de serie Game of Thrones. Andermans intellectuele eigendom gebruiken mag niet zonder duidelijke afspraken.

Met de afbeelding laat Trump zijn volgers de uitkomst van het onderzoek weten dat gefocust was op de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Met dit bericht maakt hij duidelijk aan zijn politieke tegenstanders en geïnteresseerden dat het “game over” is.

Tv-zender HBO, dat de serie uitzendt, heeft laten weten hier niet van gediend te zijn. Het gebruikte lettertype en de stijl van de afbeelding zijn namelijk letterlijk overgenomen. Hun reactie is als volgt: “We begrijpen het enthousiasme over Game of Thrones, zeker nu er een nieuw seizoen is, maar we geven er de voorkeur aan dat ons intellectuele eigendom niet wordt gebruikt voor politieke doeleinden“.

Daarnaast is het reeds de tweede keer dat Trump gebruikmaakt van de intellectuele eigendom van Game of Thrones. Vorig jaar tweette hij namelijk een afbeelding waarvan de tekst luidde “Sanctions are coming”, verwijzend naar de uitspraak “Winter is coming”.

Samengevat mag u niet zomaar iets ondernemen met intellectuele eigendom van derden. Indien u advies nodig heeft in verband met het gebruik van intellectuele eigendom van derden, contacteer ons of laat een reactie na.

Bron: Bright.nl

Back to top