Bureau M.F.J. Bockstael sponsort Innoptus Solar Team

Bureau M.F.J. Bockstael als sponsor van het Innoptus Solar Team

Innovate today, inspire tomorrow. Dat is het motto waaronder 20 Leuvense studenten iedere dag het beste van zichzelf geven om hun zonnewagen te innoveren. Een prachtig project waar Bureau M.F.J. Bockstael als sponsor van het Innoptus Solar Team zijn schouders onder zet.  

Startpunt van de race

In 2004 startten 14 ingenieursstudenten aan een ambitieus project: het bouwen van de eerste Belgische zonnewagen. Met de nodige steun van een sterk technisch netwerk en van  KU Leuven werd op een jaar tijd de eerste zonnewagen gebouwd. Daarmee eindigde het toenmalige Agoria Solar Team in 2005 op de 10de plaats in de World Solar Challenge. 

Sponsor Agoria Solar Team

De grootste uitdaging in de beginjaren? Het bouwen van de zonnewagen zelf. Het eerste prototype van het Solar Team werd van hout gemaakt in een garage van een toenmalig teamlid. Zo konden de jonge ingenieursstudenten uitzoeken welke aanpassingen er nodig waren vooraleer ze aan de productie van de echte zonnewagen begonnen.

Ook het winnen van technische kennis was geen lachertje aan de start van het project. Naast een ruim netwerk van bedrijven met technische expertise, valt het Innoptus Solar Team nu ook terug op Bureau M.F.J. Bockstael voor het inwinnen van kennis. 

De finish is nooit in zicht

18 jaar en 19 internationale races later blijven de Leuvense ingenieursstudenten gemotiveerd sleutelen aan de technologie achter hun zonnewagen. Bureau M.F.J. Bockstael zal het Innoptus Solar Team hierin ondersteunen. Aan de hand van opzoekingen in octrooidatabanken bestuderen we wereldwijd de technologische trends om inspiratie te bieden aan het team. We starten alvast met ons te verdiepen in de elektrische en mechanische componenten die van pas komen bij de innovatie van de zonnewagen waar nu aan gesleuteld wordt. 

Innoptus Solar Team Sponsor

Als sponsor van het Innoptus Solar Team zal Bureau M.F.J. Bockstael de komende jaren een inspirerende rol opnemen. Bureau M.F.J. Bockstael gelooft in het Innoptus Solar Team en laat hen graag zorgeloos innoveren. Daarbij geloven we ook in de kracht van duurzame energie. We kijken er naar uit om het team mee in de richting van een volgende overwinning te sturen. 

Sponsor van het Agoria Solar Team
Back to top