JONGER, VROUWELIJKER & VERSTERKT

patent-octrooi-merk

       jonger     vrouwelijker     versterkt

Bureau Bockstael zet 2022 in met een verjonging, een vervrouwelijking en een versterking van het management.

Deze versterking getuigt van een duidelijke ambitie en legt een fundament voor de toekomst.

Tinneke Jacobs [dr. ir.; 36 j.] wordt gedelegeerd bestuurder en volgt daarmee Dirk Caluwaerts op.

“Ik ben vereerd om de rol van gedelegeerd bestuurder op te nemen”, zegt Tinneke Jacobs, “en ik weet me gesteund door het vorige managementteam dat aan boord blijft en door Jo De Wever en Lieven Van hunsel die mee het management versterken.”

Inderdaad, Dirk Caluwaerts en ook Patrick Van Varenberg blijven aan boord en dat is een bewuste keuze. “Tijdig een stapje opzij en toch aanwezig blijven is een uitdaging waar we eer uit willen halen.”

“Tinneke is ruim 10 jaar als octrooigemachtigde aan de slag bij Bureau Bockstael en kent de onderneming van binnen en van buiten”, zo stelt Dirk.

“Tinneke heeft de vaardigheden en wordt gedragen door het ganse team”, zo bevestigen ook Jo De Wever en Lieven Van hunsel.

De versterking kent overigens een tweede luik dankzij de intrede van Robur Capital in het kapitaal en in het bestuur. Wim Deblauwe, Managing Director van Robur Capital is tevreden: “We hebben alle vertrouwen in het team rond Tinneke Jacobs. We zijn ervan overtuigd dat het team de juiste expertise heeft om Bureau M.F.J. Bockstael verder uit te bouwen. Bovendien geloven we in het potentieel van deze sector.”

“Met Robur Capital hebben we de juiste partner gevonden die onze lange termijn groei kan ondersteunen”, besluit Tinneke Jacobs.

Meer informatie over het management vindt u hieronder.

Wij kijken uit naar een voortgezette samenwerking.

Tinneke, Dirk, Patrick, Jo en Lieven

BIOGRAFIE MANAGEMENT

Tinneke Jacobs – Europees octrooigemachtigde

“Mijn passie voor wetenschap en techniek kunnen toepassen om onze klanten te helpen om hun intellectuele eigendom te beschermen, en dat samen met een team van top-mensen, geeft mij veel voldoening.”

 

Tinneke Jacobs is Europees Octrooigemachtigde en werkt sinds 2012 bij Bureau M.F.J. Bockstael NV.

Aan de Universiteit Gent behaalde zij in 2008 het diploma van Master in de Ingenieurswetenschappen (Burgerlijk Ingenieur) met als specialisatie Toegepaste Natuurkunde. Tijdens haar doctoraat spitste Tinneke zich toe op de plasmabehandeling van biocompatibele en biodegradeerbare polymeren. Tijdens haar doctoraat nam zij deel aan verschillende nationale en internationale conferenties en heeft publicaties op haar naam staan in verschillende internationale peer-reviewed journals.

Na het succesvol afronden van haar doctoraat, startte Tinneke als octrooi ingenieur, en later als Europees Octrooigemachtigde bij Bureau M.F.J. Bockstael NV.

Zij behandelt octrooiportfolio’s van klanten in verschillende industrieën waarbij ze zorgt voor het opstellen van octrooiteksten, het verdedigen vanoctrooiaanvragen en opvolgen van verleningsprocedures wereldwijd. Daarnaast behoort het adviseren van klanten omtrent octrooieerbaarheid en inbreuken, het uitwerken van octrooistrategieën en het opvolgen van opposities en inbreukzaken tot haar vast takenpakket.

Haar werkterrein situeert zich onder andere in de algemene ingenieurswetenschappen, mechanica, fysica, fotonica en materiaalkunde. Door haar sterke wetenschappelijke en technische achtergrond, kan ze snel nieuwe technologieën in allerlei domeinen doorgronden.

*

*   *

Jo de Wever

“Denken… ja, maar vooral doen binnen een bedrijfscultuur waarin ‘samen’ centraal komt te staan”

Jo de Wever is handelingenieur, volgde zijn opleiding aan de Universiteit Antwerpen en heeft meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd in diverse functies.

Jo wordt binnen Bureau M.F.J. Bockstael verantwoordelijk voor de ondersteunende diensten: finance, IT en algemene administratie.

*

*   *

Lieven Van hunsel – Belgisch & Europees octrooigemachtigde

“Het mooie aan het vak van octrooigemachtigde is dat we elke keer opnieuw mogen deelnemen aan het uitvindersproces.”

Lieven Van hunsel heeft een achtergrond in de elektromechanische werktuigbouw en de civiele bouwkunde. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring en passie voor productinnovatie en de bescherming van de intellectuele eigendom. Van daaruit begrijpt hij de noden van een ondernemer en een uitvinder als geen ander.

Lieven is burgerlijk elektrotechnisch werktuigkundig ingenieur (mechatronica). Hij behaalde dit diploma aan de KU Leuven. Met een MBA-programma aan de Universiteit Antwerpen (UA) vervolledigde hij zijn opleiding. Lieven doceert verschillende cursussen en is spreker op seminaries met betrekking tot Europees octrooirecht en de bescherming van productinnovaties.

Back to top