Innoptus Solar Team wint de Bridgestone World Solar Challenge

They did it again!

 

Het Innoptus Solar Team heeft zijn wereldtitel herbevestigd en wint ook dit jaar de World Solar Challenge. Met een tijd van 34 uur, 4 minuten en 41 seconden is het team niet alleen het snelste dit jaar, het is ook ruim een half uur sneller dan het tweede team, en bovendien is de aankomsttijd ook nog 48 minuten sneller dan hun record in 2019!

 

 

Er waren onderweg een paar obstakels: een loskomend onderdeel, veel wind en rook van nabijgelegen bosbranden, maar door een goede samenwerking en strategische aanpak vormden deze onverwachte tegenslagen geen problemen.

 

 

De aerodynamische zonnewagen Infinite heeft met de futuristische vin, speciaal ontworpen voor stabiliteit, zijn voordeel behaald in de soms heel winderige condities tijdens de race. Daarnaast heeft het efficiënte batterijpakket ervoor gezorgd dat ze ook tijdens minder zonnige momenten verder konden strijden voor de winst.

 

 

Dankzij deze innovaties heeft het Innoptus Solar Team de overwinning behaald. Het ‘dream team’ toont hiermee aan dat innovatie loont en de weg vrijmaakt naar de winst!

 

 

Proficiat aan het hele team!

 

 

Bureau M.F.J. Bockstael is een trotse sponsor van het Innoptus Solar Team.

 
Back to top